Delphic – Acolyte

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jon Josefsson)

[album, V2 / Cooperative / Bonnier Amigo, betyg: 7]

Efter två hajpade singlar släpper Manchesterkvartetten Delphic nu sin hett efterlängtade debutfullängdare Acolyte. Gruppen bygger vidare på sin hemstads tradition att kombinera gitarrbaserad alternativ rock med elektroniska dansbeats. Deras New Order-inspirerade indietronica har ett skönt metalliskt driv, där gitarrerna ger ytterligare energi åt det tungt malande sequencerkompet i Ewan “Maas” Pearsons produktion. Stämningsfyllda “This Momentary” och stadionrefrängen i “Doubt” kommer att få många cigarrettändare att glimma på festivalerna i sommar. Just nu känns det som att Delphic gör allt rätt.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …