Friday , December 9 2022

Black Snow – The Completely Different Xmas Compilation

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Black Rain, betyg: 7]

I årets skörd av elektronisk julmusik är nog Black Snow den ljudklapp man skall passa sig mest för. Redan på avstånd förstår man att detta är något utöver det vanliga eftersom det ligger där och pyr och osar under granen. Även det faktum att klapparna runtomkring tycks dra sig tillbaka antyder att innehållet har varit styggt i år och inte alls borde befinna sig i samma rum som linnedukar, levande ljus och frid på jorden.

Först ut är Feindflug med närmast episka “Wintergedamken (Spekulatius Mix)”, som rätt snart visar sig vara en av de mest städade och sansade spåren på skivan. Några som inte håller sig på mattan är Tyske Ludder som inleder med en tolkning av “Fairytale Of New York” men rätt snart sparkar igång EBM-maskineriet i “Fairytale Of The North” och all snällhet är som bortblåst. Och på tal om maskiner, Oil10 presenterar skön electroretro i “Christmas Machine”, och plötsligt finns det hopp om modernisering i tomtens verkstad. Ett högst rimligt och skrämmande svar på frågan hur nissarna skulle kunna reagera ifall de ersattes av maskiner ges i “Xparty (XmasXceptional Version)” av Jabberwock. I övrig hittar jag flera brutalt försåtminerade smällkarameller i form “Panic Lift” av Hourglass, “This Vale Of Tears” av Frozen Zone och “Ohne Strom kein Weihnachtsmark” av Die Perlen som definitivt flyttar gränserna för hur julmusik kan låta.

Black Snow lär knappast tilltala de allra snällaste barnen, men för oss som inte lägger någon värdering i ifall tomtens skägg sitter lite på trekvart och den röda dräkten sett sina bästa dagar är detta stämningsmusiken som gäller!

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Morabeza Tobacco - Shadow Of The Cherry

Morabeza Tobacco – Shadow Of The Cherry

Morabeza Tobacco består av Gustav och Vanilla. De albumdebuterade 2019 med en självbetitlad platta och …