Kite – Kite II

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gästskribent )

[ep, Progress / Border, betyg: 9]

Första gången jag hörde Kite var på deras skivbolags femårsjubileum på Musikens hus i Göteborg. En upplevelse som verkligen fick mig att lyssna på gruppens debutskiva Kite I. Det var bara en sak som egentligen saknades denna kväll – sångaren Niclas Stenemo. Men trots att Niklas var på annan ort med sitt andra band, Melody Club, så genomfördes spelningen med honom på en projektorduk och hans okarismatiske bandpartner Christian “Kitte” Berg på scen.

Kite II är deras andra EP och det känns som att Kite här vågar göra sin elektroniska pop ännu kaxigare. Här finns tre nya låtar av samma höga klass som på debuten . Man har också gjort en cover på Tom Paxton´s “I Give You the Morning” som är Ep:ns starkaste spår och den får mig att rysa av välbehag.

Av: Annlouise Dunklint

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …