Bad Hands – Take the Money And Run

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, NONS / Warner, betyg: 6]

Per Nordmark känner vi igen från Breach, Hets och kanske framförallt Fireside. Nu kallar han sig Bad Hands, har både skrivit, spelat och producerad hela rasket själv och därefter samlat ett helt posse av diverse svenska popstjärnor, faktiskt en till varje låt på denna debutskiva under det nya namnet. I listan hittar vi namn som Henric de la Cour, Britta Persson och Howlin´ Pelle.

Musiken får nog kallas lätt elektronisk rock även om den varierar en del beroende på vem som gästar låten. Jag tycker även att standarden går lite upp och ner från låt till låt. Jag gillar exempelvis den rockiga Nicke Andersson/Pelle Almgren-låten “Kick you out” och inledande “Black and white” där Linnea Jönsson från Those Dancing Days sjunger bättre än nånsin. Annat känns inte lika intressant.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …