Friday , August 19 2022

Carolina Wallin Pérez – Pärlor och svin

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Family Tree / Bonnier Amigo, betyg: 8]

Det här är den bästa coverskivan jag har hört på länge. Carolina Wallin Pérez har tagit 13 av Kents största hits och skalat av dem alla fläskiga gitarrer och rockposer. Kvar blir stillsamma jazz- och visversioner som lyfter fram låtarnas starka texter och melodier. Resultatet är fantastiskt.

Jag som har börjat tröttna på Kent de senaste åren återupptäcker bandet genom Pérez känsliga tolkningar. Plötsligt får klassiker som “När det blåser på månen”, “Musik non stop” och “Om du var här” nytt liv, och jag börjar minnas varför jag gillade låtarna så mycket när de kom.

“Pärlor och svin” är ett måste i skivhyllan hos alla Kentfans.

Om Webbmaster

Kolla även

Ras Bolding – elektropop och hologramshow på H.C. Andersen Festivals

Gillar du elektronisk pop, litteraturhistoria, sagor, datorgrafik och fantasifulla framföranden? Okej, då bör du verkligen …