Gone Til Winter – Gone Til Winter

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Headroom Records / Code7 / Border import, betyg: 5]

Manchester-bandet Gone Til Winter låter på intet sätt illa och visst är det kul med ännu en kvinna vid mikrofonen i det mansdominerade metalträsket, men Talena Smiths sångkonster räcker inte för att övertyga mig om skivans nödvändighet. Gone Til Winter låter mer åt Lacuna Coil-hållet än band som Nightwish och Leaves´ Eyes, vilket känns lätt befriande då den genren minst sagt känns överbefolkad vid det här laget. Dessvärre gör inte Gone Til Winter någonting överdrivet intressant ändå. Visst, det låter bra och proffsigt och modernt och melodiskt och vissa progressiva element smyger sig in ibland. Men som helhet känns ändå bandets musik väldigt konventionell och rätt anonym. Gone Til Winter är ett minialbum, innehållande sex spår och det avslutande av dessa tyder på en viss förhoppning om mer spännande grejer framöver. Men samtidigt: lirar man in så här få låtar bör merparten sätta djupare spår än de gör här för att man ska våga se ljust på gruppens framtid. Personligen hoppas jag att Gone Til Winter kliver djupare in i de progressiva labyrinterna framöver och vågar ta ut stegen ytterligare. Den musikaliska kompetensen tyder på att de skulle kunna göra det. Resten är upp till kompositörernas fantasi, vilja och idérikedom. Vi får väl se om de nöjer sig med platsen de redan intagit eller om de kommer gå vidare då första fullängdaren släpps.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …