Tuesday , April 23 2024

Cubehead – Pleasant Faces And Disguises

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Trapped Recordings, betyg: 7]

Sångaren Jens Kirkland krossar en dator på omslaget till Cubeheads nya platta, och bläddrar man i cd-häftet får man se gitarristen Harri Hytönen skapa voodoodockor. Basisten Johannes Niva sitter skitfull på golvet och super medan trummisen Sami Niemelä får en avsugning på kontoret. Det finska grungebandet Cubehead är tydligen inte alltid så seriösa. Det finns utrymme för humor också. Musiken är dock på allvar och albumet Pleasant Faces And Disguises är inte alls tokig. Låtarna är ofta tunga och försedda med schyssta melodier, men bandet har fler strängar på sin lyra än så. Det är den lugna “Chocolate fudge” bevis för, den låt som fastnar först av samtliga. Kanske för att den tydligast står ut från det övriga materialet. Nyskapande är det inte, men Kirkland sjunger utmärkt och Cubehead har klara kvaliteter som bör tilltala fans av genren och inte minst de av er som gillar Alice In Chains och Pearl Jam. Inledande “Empty face” är en tung och variationsrik höjdpunkt, uppföljande “Abuse” fortsätter att mosa eventuellt motstånd och “Trapped” lär göra fler lyckliga än undertecknad. Mot slutet av skivan tynar de riktiga höjdpunkterna ut lite, men Pleasant Faces And Disguises förlorar aldrig helt förmåga att uppehålla mitt intresse, vilket tyder på att bandet har en del övrigt att åstadkomma framöver. Hoppet för grungerocken lever.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Skraeckoedlan - The Vermillion Sky

Skraeckoedlan – The Vermillion Sky

Skraeckoedlan bildades 2009 i Norrköping och har sedan dess gett ut en liveplatta, fyra studioalbum …