Thursday , June 20 2024

Vehement – All That´s Behind

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, My Kingdom Music / Border, betyg: 7]

Vehement är ännu ett debuterande, italienskt hårdrocksband som lanseras av My Kingdom Music. Bandet har inriktning på moderniserad, snabb och hård 80-tals thrash som också pyntats med inslag av lite döds, hyggliga melodier och framförallt rätt mycket av ren, rå, rak heavy metal. Plattan kickstartas dock med “Al suelo todo el mundo”, en låt som jag tycker påminner mer om Ministrys senare alster än någonting annat. Hur som helst är All That´s Behind en rätt underhållande och varierad bekantskap med mycket energi, intensitet och aggression på dagordningen, vilket gör att den höjer pulsen och väcker grannskapet. Samtidigt är inte materialet övergripande fantastiskt, men merparten av låtarna håller en tämligen hög standard som gör plattan klart köpvärd. Kvartetten startades redan 2002, då under namnet Morpheus, men ändrade till Vehement 2004. Vid den tidpunkten influerades de av band som Slayer, Kreator och Exodus. Spår från den tiden finns ännu kvar, men bandet är ingen kopia av nämnda grupper. Året därefter spelades en demo in och efter ett flertal medlemsbyten genom hela karriären stod till slut dagens line up klar. Men inte förrän vid slutarbetet av den här cd:n då Alberto Todeschini ersattes av Davide Girardi som leadgitarrist. Här kan man alltså snacka om gitarristbyte “i sista minuten”. En bra, solid debutplatta har killarna skapat med All That´s Behind så det blir spännande att se vad som händer framöver.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …