Musikslaget 2009 avgjort!

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Lördagen den 5:e december var Zero Magazine tillsammans med representanter från Wonderland Records och Sveriges Radio P4 jury i musiktävlingen Musikslagets final i Trollhättan.

Banden Pluskompis, Wasteland, Innocence Fall och Trigger hade tagit sig till final och juryn fick ett tufft jobb att plocka fram vinnarna.

Med motiveringen “Full gas från start till mål. Energiskt med en stark vokal insats.” gratulerades rockiga Trigger till 2:a-priset. Trigger vann förutom P4 Live-inspelning en livespelning sponsrad av Trollhättans kommun.

I sann julanda avslöjades sedan vinnarna med ett rim.

“Lördagsnatt i Trollis med gitarr, trummor, bas och allt vad det heter. I vinnarbandet ingår även två … “, publiken fyllde snabbt i med “TRUMPETER!” och jubel bröt ut i Pluskompislägret. Bandet har den lite udda sättningen gitarr/sång, bas, trummor och två trumpeter.

Bandets charmiga pop kan provlyssnas på www.myspace.com/pluskompis

I den mycket jämna tävlingen var det denna kväll deras charmiga och underhållande framträdande som gjorde att de avgick med segern. Vinsten ger bandet möjlighet att spela in en EP bekostad av kulturföreningen M15 och dessutom en inspelning av P4 Live säger Johannes Appeby, Zeros representant i juryn.

Länk till Musikslaget: www.mftor.se/musikslaget

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …