Clan Of Xymox – In Love We Trust

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Tristol / Sound Pollution, betyg: 6]

Det tycks inte spela ingen roll hur ofta man räknar ut Clan Of Xymox, för när man minst anar det dyker kvartetten plötsligt upp igen med ett nytt album. Det är imponerande att konstellationen aldrig verkar låta sig räknas ut. Med nya albumet In Love We Trust introduceras klanens dessutom på en ny label igen.

Samtidigt måste jag erkänna att jag inte är så imponerad av resultatet. Många av spåren känns trötta och fantasilösa enligt någon sorts lightgotisk standardmall; de har gjorts förut och lär göras igen. Det Clan Of Xymox jag beundrar, och har följt sedan mitten av 80-talet, är den grupp som plötsligt gör ett tvärkast (om än inom samma genre) och levererar något nytt och intressant. På In Love We Trust finns ett par skapliga historier såsom “Judas”, “In Love We Trust”, “Sea Of Dubt” och “Morning Glow” men i övrigt känns det mesta alltför uppenbart återvunnet. Det innebär inte nödvändigtvis dåligt, men inte heller tillräckligt spännande för spontant locka en att göra vågen. Jag håller tummarna för att nästa uppehåll leder till mer kreativitet.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …