Saturday , April 13 2024

In Strict Confidence – My Despair

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[Ep, Minuswelt / Wonderland, betyg: 6]

My Despair är ett efterlängtat livstecken från en grupp det varit på tok för tyst om under alldeles för lång tid. Jag har verkligen saknat Dennis Ostermanns härligt skrovliga röst! Det har gått över tre år sedan förra albumet, och nu flaggas det äntligen för ett nytt album i början av nästa år.
Under de år som gått tycks In Strict Confidence ha genomgått en lite oväntad utveckling, och antagit en lite mer lättsam musikalisk inriktning. Nya ep’ns titelspår “My Despair” finns med i fem versioner och både singel- och den förlängda version håller en helt oväntat radiovänlig nivå. Det är först i clubmixen som det blir det där trycket man vill ha och hade förväntat sig.
Även i de två “övriga” spåren känns det som att de mörka tunga molnen som annars hängt över In Strict Confidence börjar brytas upp och släppa igenom lite solsken, framförallt i “Feeling” där Nina de Lianin introduceras som ny kvinnlig vokalist och hon tar sig an uppgiften med den äran. Det närmaste man kommer det klassiska In Strict Confidence sker i “Constant Flow”, även om gitarrerna får en att höja ögonbrynen en aning. Nu håller jag tummarna för att kommande album inte blir alltför lättsamt utan att lite mörker ändå tillåts finnas kvar, om inte annat så för gamla goda tiders skull.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …