Various Artists – Septic VIII

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Dependent / Sound Pollution, betyg: 7]

Det var i slutet av 2007 som den tyska kvalitetslabeln Dependent tackade för sig. Med anledning av sviktande ekonomi som följd av illegal nedladdning och därmed förlorade intäkter valde man helt sonika att slå igen butiken. Då kändes en helt ny Septic-samling mer än avlägsen. Trots det sitter jag idag med den åttonde skivan i serien och noterar att saker och ting sällan utvecklar sig som förväntat. I detta fall åt det positiva hållet, Dependent har alltid stått för kvalité och bör på ena eller andra sättet kunna hitta vägar till fortsatt överlevnad.

Hur låter då nya albumet? Helt ärligt är jag lite besviken. Kvalitén är naturligtvis genomgående hög, och artisterna både många och ofta väletablerade. Trots detta känns låtvalen ibland lite trötta. I vanliga fall brukar Septic-plattorna vara väl preparerade med exklusiva remixer och nya spännande artister. På Septic VIII är remixerna rätt få, och de nya bekantskaperna likaså. Samtidigt finns här många pärlor; det tunga discot i “Do You Feel The Same” med Necro Facility, klassiskt melankolisk synthpop i “Who Says? (Rough Mix)” av Mesh, dansgolvselectro i “Free Falling” av Non Plus Ultra och mystisk electroambient i “Dormicum” av F

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …