Symbolic – Engraved Flesh

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, My Kingdom Music / Border, betyg: 6]

Italienska dödsmetallbandet Symbolic har med Engraved Flesh albumdebuterat efter några promoutgåvor och alstret ifråga är fullt lyssningsvärt, även om jag inte hittar någonting som nämnvärt får gruppen att stå ut ifrån mängden. Diego Laino growlar sig igenom lyriken och leadgitarristen Alessandro Mormile står för de melodiösa inslagen. Det låter bra, är hyggligt tungt och hårt, men jag saknar det där lilla extra – såväl när det gäller kompositionerna som framförandet – som gör ett band originellt och egensinnigt. I mina öron är detta tämligen konventionell så kallad extremmetal (för hur extremt är det egentligen med dödsmetall i dagsläget?) med de sedvanliga taktbytena och titlar som “Dead inside”, “Suffering” och “Oncoming apocalypse”. En fördel med utgåvan är att de engelska texterna är tryckta i häftet. En annan är produktionen som får plattan att låta så bra som den gör. Sen kan man fråga sig hur nödvändig den här skivan egentligen är? Den öppnar knappast några nya dörrar till helvetet i alla fall, även om det instrumentala titelspåret med sitt spökpiano är trevligt. Har Symbolic högre ambitioner än att bli mer än ännu ett bortglömt band i den stora massgrav av dödsband som redan finns bör de i alla fall hitta någon form av personlighet eller nyskapande. Men kanske är de nöjda med nuvarande nivå. I så fall är ingen skada skedd.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …