Tolchock – Rewinded

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Digital release, betyg: 6]

Tolchock provocerar vilt när de helt utan silkeshandskar kastar sig in i coversfären. Nya releasen Rewinded består nämligen av fyra covers, varav tre är hämtade från första halvan av 80-talet medan den sista är Katy Perrys “I Kissed A Girl”.

Jag uppskattar som regel covers, det är alltid kul att höra hur andra tolkar olika favoriter. Samtidigt vill det till att lyckas med balansen att både göra originalet rättvisa och att göra låten till sin egen. Tolchock lyckas med råge med det sistnämnda. “I Kissed A Girl” ger intryck av att komma från någon sorts cybercabaret, som säkert skulle vara spännande att få ta del av. “Do You Really Want To Hurt Me” skulle däremot förmodligen fått Boy George att totalrotera i sin grav om han befunnit sig i en sådan. Även om Tolchock fläskar på med allt man har blir ändå resultatet tämligen trist. Tredje covern är en överraskning då det är en pärla från ett av mina absoluta favoritband någonsin som grävts upp. “Blind Vision”, som ursprungligen gjordes av Blancmange, passar bra med tunga beats och lite rivna gitarrer i kulisserna och höjer ensam skivans betyg ett par snäpp. Även avslutande “Two Tribes” som är signerad Frankie Goes To Hollywood håller måttet. Det inte är helt enkelt att höra originalet i Tolchocks tolkning, men tempot och dragningen åt någon sorts technodisco gör att låten håller även i den här kostymen.

Som helhet är Rewind lite förvirrande, vilket nog bara naturligt när det gamla ompaketeras till något helt nytt. Det är nog bara att vänja sig vid smaken helt enkelt.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …