Sunday , February 25 2024

Danish Daycare – A story of hurt

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Smaragd Records, betyg: 5]

Bandnamnet är rätt dåligt och skivomslaget skitfult men musiken är faktiskt rätt bra. Bakom namnet Danish Daycare hittar vi den 34-åriga Malmöbon Daniel Jönsson som efter att ha spelat i bandet Eyedrop nu satsar solo. “A story of hurt” är hans debutalbum och innehåller 10 pampiga arenarock-spår. Musiken andas viss synth- och depprockkänsla och bland influenserna nämns följaktligen också band som The Cure, New Order och Depeche Mode. Man hör kanske inte deras musik i Danish Daycares låtar men det är samma typ av mörk och dystopisk stämning. Låtarna håller inte hela vägen och sången kunde vara vassare men det är helt klart en lovande debut.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …