Tuesday , April 23 2024

Kultgruppen Page återförenas

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Alla som väntar och längtar efter en comeback med svenska synthpionjärerna Page kan andas ut. I en intervju med Zero berättar Eddie Bengtsson idag att Page har återförenats och att vi kan förvänta oss ett album 2010.

– Jag och Marina har beslutat oss för att väcka liv i Page igen. Det är ett antal orsaker som gjort att det blir av, varav 30-årsjubileet är ett. En annan är att vi båda verkligen känner för det just nu och att jag har fått lusten tillbaka att skriva “Pagelåtar”.

Idagsläget finns ett flertal låtar klara. Zero har tjuvlyssnat på ett av spåren som logiskt nog är döpt ” Alla som väntar” och självklart går refrängen “…Alla som väntar, alla som längtar…”. Men snart är det allstå slut på väntan och längtan. Hela intervjun med Eddie Bengtsson kommer upp på Zeros sida inom kort.

Historien om Page
Page startades som en synthpopduo i Malmö 1980 och bestod då av Eddie Bengtsson (S.P.O.C.K och SMPJ) och Marina Schiptjenko (Vacuum och BWO) Senare anslöt sig även Anders Eliasson (Shanghai och Lambretta) och Jan Adolfsson till bandet.
Gruppen anses vara en av Sveriges äldsta synthgrupper och var främst aktiv under 1980-talet, men fortlevde också under 1990-talet. Singeln “Dansande Man” släpptes 1983 och strax därefter hoppade Jan och Anders av. Första CD:n Page kom 1991 och innehöll mycket av materialet gruppen skapat under 80-talet. 1994 släpptes CD:n The Llost Tapes med ännu mer gammalt material. Samma år kom första “nya” CD:n Hallå. Singeln Bilmusik spelades flitigt i radio. 1995 släpptes CD:n Glad och de tre singlarna “Förlåt”, “Står i din väg” och “Jag väntar”.

Efter att Marina lämnat gruppen kom Michael Thornqvist och John Liljestrand med. Denna trio släppte CD-skivorna “Hur så” och “Helt nära” innehållande singlarna “Svänger” och “Ibland”.

Under SAMA år 2000 var sista uppträdandet hemligt. När det visade sig vara Eddie, Marina och Anders som återförenats för en allra sista spelning möttes det av mycket positiva reaktioner. Nu är det alltså dags för en riktig återförening och ny skiva.

Nedan ett liveklipp från 1995 strax innan Marinas avhopp!

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Skraeckoedlan - The Vermillion Sky

Skraeckoedlan – The Vermillion Sky

Skraeckoedlan bildades 2009 i Norrköping och har sedan dess gett ut en liveplatta, fyra studioalbum …