Barren Earth – Our Twilight

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Peaceville / Edel Records/ Playground, betyg: 6]

Fyraspårs-ep´n Our Twilight bådar gott inför det fullängdssläpp som finska bandet Barren Earth planerat till 2010. Två av spåren är dessutom inspelade förra året och remixade av Dan Swanö (Katatonia, Opeth, Bloodbath) för den här utgåvan, så för de som tänkt sig köpa fullängdaren finns det anledning att investera även i Our Twilight. Bandet lirar en episk hårdrock med inslag av såväl döds – främst via Mikko Kotamäkis growl – som prog, doom och melodiös metal. Gruppmedlemmarna har bakgrund i grupper som Swallow The Sun, Amorphis, Moonsorrow och Kreator för att nämna några få, och det är rätt långa spår som framförs. Med finskt vemodiga melodier och en varierad, händelserik musik flyter det hela fram majestätiskt och oväntat vackert. Mig stör egentligen bara det faktum att texterna är svåra att uppfatta, men som tur är finns de nedplitade i cd-häftet. Ska jag plocka detaljer ur låtarna så uppskattar jag främst det långa, melodiösa gitarrsolot i “The flame of serenity” och melodin i inledande “Our twilight”. Men den något aggressivare “Floodred” med sina keyboards är heller inte dum och även “Jewel” har tilltalande “bits and pieces” att bjuda på. Det här kan säkert leda till att fullängdaren kommer få en hel del uppmärksamhet framöver. Smakprovet på vad som komma skall har i alla fall fuktat mitt intresse.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …