Wednesday , July 17 2024

Carl Magnus Johansson – Broder Rådvill

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Rådvill produktion / Plugged Music, betyg: 6]

Göteborgaren Carl Magnus Johansson har fyllt debutalbumet Broder Rådvill med visor, vispop och några rocklåtar. Texterna han skriver och sjunger är välgjorda och på svenska, vilket alltid är trevligt när det görs bra. Kompet är inlånat från Manetens kulturkollektiv i Göteborg. Jag blir inte berörd på djupet av den här skivan, men visst är den trevlig att lyssna till och räds man inte konventionell musik så ge Johansson en chans. Här finns några riktigt fina melodier och lyriken känns personlig och är berättande även om den saknar bett och det där lilla extra som får undertecknad att studsa till. Det förblir liksom en trevlig, men något anonym underhållning och inte så värst mycket mer. Å andra sidan är detta ett debutantverk och när Johansson blivit varm i kläderna och vågar ryta till lite mer kan nog större saker hända. Låtar kan han ju uppenbarligen skriva och språkligt sett fungerar visorna utmärkt. Frågan är bara om Johansson har något mer än så här att säga och om det är möjligt att skapa sig ett mer egensinnigt uttryck framöver? Som det är nu finns det risk att såväl han som skivan försvinner i mängden, helt enkelt för att han inte vågar sticka ut mer än så här. Jag tror dock att det finns goda chanser för utveckling. Kompetensen finns ju och resten hänger på ambition och fantasirikedom. En lovande textsmed och kompositör är på ingång, således.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …