Sunday , December 3 2023

Gaby And The Guns – Rygg mot rygg

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, National, betyg: 4]

Det finns sånt jag gillar och sånt jag inte gillar med Lundabandet Gaby and the Guns. Jag gillar att man sjunger på svenska, men texterna kanske inte är dom intressantaste. Jag gillar bandets mjuka pop som stundtals gränsar till kabaré och 30-talsschlager, ljudbilden är rolig, lättillgänglig och trevlig. Å andra sidan känns bandet kanske lättviktigt och till och med oviktigt. Och bandnamnet är rent fruktansvärt.

Det finns också en störande diskrepans mellan viljan att spela fransk chanson och de intetsägande texterna. Man når inte upp till de höga ideal man har och därför blir Gaby And The Guns bara en tom pose.

Om Webbmaster

Kolla även

Julian Brandt – samarbetar med starka gästsångare på albumet “Into the Dark Night”

Julian Brandt är bekant från fina band som Lustans Lakejer och Bobby. Under årens lopp …