Tutankamon – Tutankamon

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Playground, betyg: 6]

Hur låter det om man sätter ihop Adam Olenius från Shout Out Louds, Peter Morén från Peter Bjorn and John, Daniel Värjö från The Concretes-Daniel Värjö och Niklas Korssell från okända New Rose?

Tja…ungefär som en mix mellan Shout Out Louds, Peter Bjorn and John, The Concretes med en liten touch av nåt okänt. Helheten blir således inte större än summan av delarna utan snarare får man exakt det man kunde förvänta sig.

Tutankamon har gjort en trevlig liten popskiva, men vem vill egentligen ha trevlig popmusik? Här finns inte mycket som sticker ut, etsar sig fast eller överhuvudtaget skiljer sig från den mesta radioindie som släpps. Det betyder inte att det är dåligt för det är det inte, tvärtom låter det riktigt bra, men som sagt är det lite tråkigt och förutsägbart.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …