Babinskis Tecken – En Del Av Stan

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Buzzbox Records, betyg: 7]

Dan Sundström (bas och sång), Andreas Jägvald Mallsten (gitarr och sång) och Marcus Häll (trummor och sång) utgör punkbandet Babinskis Tecken och skriver texterna på svenska, vilket jag gillar. Dessa texter utspelar sig bland annat i Sala (bandet kommer därifrån och från Västerås), Uppsala och Eskilstuna, vilket ger geografisk inramning, och som gästartister medverkar Dan Viktor och Mart Hällgren (De Lyckliga Kompisarna). Det bästa med alltihop är dock att bandet fått ihop ett gäng bra låtar som sätter sig rätt snabbt. Att här inte finns någonting nyskapande spelar mig ingen roll alls. Det hela är simpelt som sig bör, rakt på sak utan krusiduller och melodiskt utan att bli popigt eller alltför inställsamt. Samtidigt är detta befriat från såväl de vanliga politiska klichéerna som rebellattityden en del punkgrupper klistrar på sig och som bara ett litet fåtal sedan kan leva upp till. Babinskis Tecken sjunger om Linné, om att lyssna på trallpunk, om medborgargarden, alienation, om att ringa på fyllan för att våga säga vad man känner och annat som de flesta säkert kan relatera till i någon mening. Texterna är varken världsomvälvande, pekpinneaktiga eller revolutionerande i litterär bemärkelse, men de känns äkta, självupplevda och har en mångsidighet som många punkplattor saknar. En Del Av Stan är helt enkelt en riktigt lyckad punkplatta av ett band som skapar med hjärtat.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …