Saturday , February 24 2024

Brothers of End – The End

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Konjaga / Playground, betyg: 5]

Det har pratats mycket om supergrupper denna höst. Vi har band som Tutankamon och Monsters of Folk där olika rockstjärnor har gått ihop för att dricka öl och skapa ett skojigt sidoprojekt. Brothers of End är ett annat sånt band, och i det fallet består medlemmarna av

The Cardigans-killarna Bengt Lagerberg och Lars-Olof Johansson Ståle samt Mattias Areskog från bland annat Consequences.

När man nu debuterar med denna nya konstellation bjuder man på finstämda sånger som sjuder av vemod och drömska känslor. Vackert, målande och stämningsfullt glider tonerna och den mjuka sången fram…och jag börjar gäspa. Skulle man göra en film om självmord på hösten och behövde ett soundtrack är det inte omöjligt att man skulle välja Brothers of End.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …