Tuesday , April 23 2024

Mattias Alkberg – Nerverna

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, A West Side Fabrication / Border, betyg: 5]

Samtidigt som The Bear Quartet firar 20-årsjubileum med skivan “89” passar även Mattias Alkberg på att släppa sin debutskiva som soloartist. Eller hur man nu ser det. För han har ju redan ju redan gett ut tre skivor med Mattias Alkberg BD som enligt dem själva är ett band men som av alla andra ses som Alkbergs soloprojekt.

Självklart finns det likheter mellan MABD och denna skiva. Det handlar om svenskspråkig pop med ruffigt punkig känsla, men “Nerverna” känns lite snällare och mjukare och rockar inte lika hårt. Eller också är det just rockar musiken gör, i den traditionella meningen. Singeln “Jag bara tänkte, liksom, att” är ju till och med rockabilly. Det gäller även “Döden byter upp sig” som rullar fram på basgångarna. Andra låtar osar blues och även i ett lugnt spår som “Visst vet du att jag skiter i allt?” ligger det en 50-talskänsla och puttrar bakom de kantiga gitarrtonerna.

Är det bra då? Nja, precis som med allt annat Mattias Alkberg varit inblandad i går det upp och ner. Vissa låtar har knappt på en skiva att göra medan annat är riktigt trevlig lyssning.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Skraeckoedlan - The Vermillion Sky

Skraeckoedlan – The Vermillion Sky

Skraeckoedlan bildades 2009 i Norrköping och har sedan dess gett ut en liveplatta, fyra studioalbum …