Wednesday , July 24 2024

Sista Skriket – Ett andetag i sänder

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Beat Butchers / Border, betyg: 4]

Wow, vad kul! Det första intrycket av Sista Skrikets tredje album är riktigt positivt. Det är energi, drag och punk med en annorlunda ljudbild. Tuffa gitarrer går i klinch med popmelodier och en ettrig synth.
Efter tredje låten börjar dock intrycket mattas och mot slutet av plattan känns Sista Skriket mest jobbiga att lyssna på. När plattan startar på repeat från början känns inte ens inledningsspåret “Åh jag är kär” särskilt engagerande längre. Det som först var charmigt blir vid upprepad lyssning mest irriterande. Att fösa ihop Ebba Grön, Babian och Noice i ett slutet rum kanske låter spännande i teorin, men när Sista Skriket gör det i verkligheten blir det bara en hastig injektion som snart tappar sin effekt.

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …