Phanatos – Lost Four Words + Lost Four Words- The Videos

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[dvd, Phanatos Productions, betyg: 7]

Fredrik Andersson är kompositör, arrangör, musiker, producent och även den som skapat konceptet till och klippt sina egna videos. Andersson, under namnet Phanatos, skapar en varm, mjuk och väldigt lugn musik som i “The arm-length from Eleana” plötsligt dundrar loss med trummor och ett närmast jazzigt parti innan det återigen blir stillsamt och nästan sakralt. Musikaliskt får man väl placera Phanatos någonstans mellan new age, ambient och instrumental filmmusik, åtminstone med utgångspunkt från den här singeln. Det är i vilket fall som helst mycket behaglig musik att lyssna till. Sen hade ju en fullängdare känts mer givande, då sådan här musik kräver tid för att dra ner lyssnaren på djupet, men som smakprov betraktat känner jag mig positiv till Lost Four Words. Det är två väldigt vackra videos till låtarna också där moln, solljus, hundar, berg och andra vyer glider in och ut ur varandra och “In remembrance of unlived memories” innehåller stillbilder av Natalie Paquette från USA medan “The arm-length from Eleana” innehåller detsamma på Jessica Truscott från Australien. Vill ni lyssna till något vilsamt, vackert och meditativt kan såväl singel som video-singel rekommenderas.

Om Webbmaster

Kolla även

Alison Goldfrapp släpper soloalbum och presenterar förstasingeln “So Hard So Hot”

Efter sju album med Goldfrapp är det nu dags för frontfiguren Alison Goldfrapp att släppa …