The Public Good – No. 1

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Lost Lyrics Records / Border import, betyg: 4]

John Elderkin och Steve Ruppenthal från The Popes, har tillsammans med Sam Esquith och de bägge trummisarna Chris Garges och Matt Everhart startat The Public Good och debuterar nu med fullängdaren No. 1. Blir man lyckligare av det? Nja, det vill jag inte påstå. Washington-bandet lirar gitarrbaserad collage- och power pop såsom den låtit med hundratals andra band under 90- och 2000-talet, och även om en popdänga som “(Imagine the girlfriends I´d have) If I still had hair” är en trevlig popsång för unga män som förlorat håret tidigt och “Baby, baby, baby” är en fullt acceptabel dänga, så är merparten av låtarna på den här plattan tämligen torra och trista. Skivan är producerad av Brian Paulson som jobbat med Wilco, Beck, Squirrel Nut Zippers och Superchunk med fler, så rent professionellt är det inget fel på soundet. Jag betvivlar inte heller ärligheten och syftet bakom låtarna, men det hjälper knappast när man inte faller för materialet. Dessutom hittar jag inget som ger The Public Good originalitet, vare sig sångmässigt eller instrumentalt. Bandet framstår helt enkelt som väldigt anonymt och opersonligt och sådant har aldrig gett några högre utslag på min termometer. Däremot är inte framförandet dåligt på något vis. Killarna sjunger fint och lirar helt okay, visserligen utan att imponera musikaliskt, men visst låter det helt okay. För egen del förväntar jag mig dock mer – mycket mer – för att uppskatta en cd.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …