Sunday , December 3 2023

Solander – Since We Are Pigeons

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Tendervision / Border, betyg: 6]

Jag både gillar och inte gillar Solander. Fredrik Karlsson och hans Malmöpolare har på sitt debutalbum fått ihop 11 dystra sånger som borde passa alla oss Bon Iver, Fleet Foxes och M. Ward-älskande poprecensenter. Pop, folk, indie och singer/songwriter i sammanhållen mix, engelska texter, känslig sång, melankolisk stämning – självklart gillar jag det. Eller är det bara hjärnan som försöker inbilla mig att jag gör det? För samtidigt sitter en annan del av mig och kunde inte bry sig mindre. Det låter tråkigt, vi har hört det förr och vi har hört det bättre. Vilken sida som vinner återstår att se.

Om Webbmaster

Kolla även

Julian Brandt – samarbetar med starka gästsångare på albumet “Into the Dark Night”

Julian Brandt är bekant från fina band som Lustans Lakejer och Bobby. Under årens lopp …