La Fleur Fatale – Silent Revolution

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Killer Cobra / Dead Frog, betyg: 6]

Linköpingsbandet La Fleur Fatale hade sitt sound klart redan på den tiden man kallade sig Planet Superfly. Man lirade rock som flörtade med 60-talet och psykedelika, och innehöll orgel, sitar och andra flumbringande instrument.

Planet Superfly spelade utomlands, på festivaler och på rockklubbar och låg länge på gränsen till ett rejält genombrott utan att helt kunna kliva över tröskeln. För att få en nystart döpte man om sig till La Fleur Fatale och gjorde vissa andra kosmetiska justeringar, men historien ser ut att upprepa sig. Mest beroende på att musiken fortfarande låter likadant, skulle jag tro. Eller kanske för att det redan finns ett The Soundtrack of Our Lives.

Nu släpper bandet sin andra platta efter Night Generation som kom 2007. Bandet verkar som sagt ha hittat sin stil och produktionen är det inget fel på. Många av låtarna är också starka även om det efter ett tag blir lite för mycket av samma sak. Musiken maler på utan större variation och Alexander La Fleurs röst förtjänar att ligga mer i framkant och ta sig an större utmaningar, nu ligger sången mest och smyger med i ett och samma tonläge inne i ljudbilden.

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …