Wednesday , May 22 2024

Rawmania – The Noble Art Of Self Destruction

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Killed By Rock Records / Dead Frog, betyg: 7]

Rawmania, en Göteborgstrio med ett par album och en ep bakom sig, har släppt sitt nya album The Noble Art Of Self Destruction på egna bolaget Killed By Rock Records. Bandet bjuder in alla som gillar punkorienterad rock och hårdrocksorienterad punk till sitt party och bland festligheternas höjdpunkter märks det tunga titelspåret, lugna “Love´s long gone” som har en stark melodi, svängiga “Gotta getaway”, “Too late to be the next generation” och rock n roll-stompiga “Were you really on the moon, Buzz”. Ibland tittar AC/DC in på festen och tar en öl, ibland mosar Ramones en macka i ansiktet på någon och emellanåt dansar Nashville Pussy på bordet och passar på att känga sönder TV:n eller välta baren. Rawmania är som bäst utmärkt ölhävarmusik, som gjord för att vända upp och ner på rockklubbar och krogar med sina återanvända riff och klassiska ackordföljer. Inga konstigheter här, inga tillgjorda leenden, inga förfinade arrangemang, utan rakt på sak med ett enda uppsåt: att ha kul och få fart på gästerna. Tyvärr håller inte samtliga låtar samma höga standard som hos de ovan nämnda, men å andra sidan har bandet inte gjort några låtar de behöver skämmas för heller. Det här är popbefriad rockmusik helt enkelt, med schyssta melodier, bra tryck och helt okay sång. Sen hade det inte skadat med lite mer boogie, men vad fan, man kan inte alltid få allt.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …