Rotersand – War On Error

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[ep, Tristol / Sound Pollution, betyg: 7]

Det första jag tänker redan innan jag hinner lyssna på Rotersands nya ep är “äntligen”. Det har varit på tok för tyst på skivfronten från Rasc, Gun och Krischan. Efter att mellan 2003 – 2007 gått från klarhet till klarhet på album efter album uppstod en paus, som med något enstaka undantag pågått fram tills idag då det alltså är dags att höra vad som hänt sedan sist.

Själva titelspåret “War On Error” är kanske inte bandets främsta låt hittills, även om dess episka Laibachaktiga inramning är rätt uppfriskande. Följande “Bastards Screaming” är till stora delar rätt typisk för Rotersand, det vill säga tuff electronisk rock, och man känner sig väl hemma, även i den mer italo/eurodoftande avslutningen. I “Dirty” tar Rotersand upp kampen med mind.in.a.box och deras lite märkliga electrosymfoniska utomjordiska skapelser, medan det i “Speak To Me” helt överraskande är Pet Shop Boys som får storstryk när Rasc & co skapar utmärkt och oborstad discomusik. Mest intressanta spåret är ändå “We Kill Kill Them All”, en avskalad ballad inramad av krigets våldsamhet.

Med War On Error är Rotersand definitivt tillbaka och med i matchen. Förväntningarna på kommande albumet Random is Resistance är därmed höga.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …