Pan Sonic spelar på Kontra

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Några av de största akterna inom den experimentella/elektroniska musikvärlden spelar på årets upplaga av Full Pull;Kontra ’09 – festivalen för elektronisk experimentell musik och konst. Bland andra akter hittar vi finska duon Pan Sonic och tyska Alva Noto som gör en av sina få svenska spelningar.

Festivalen äger rum mellan den 25 september och 4 oktober. Under veckorna presenteras mer än tjugo olika artister runt om i Malmö. Programmet innehåller även flera utställningar och andra events i Lund, Brösarp och Köpenhamn. Ett av festivalens teman är nordisk elektronisk musik och det blir tre kvällar med allt från etablerade föregångare till unga förnyare.

– Vi är otroligt nöjda med att bokat den banbrytande finska duon Pan Sonic, som bland annat inspirerat Björk, säger Ulf Eriksson från Kontra-Musik. Konserterna med Pan Sonic och artisterna från Raster-Noton kommer att spelas in och sändas av Sveriges Radio.

Full Pull;Kontra ’09 är ett samarbete mellan flera kulturföreningar och gallerier i Öresundsregionen. Festivalen drivs av Full Pull och Kontra-Musik gemensamt och genomförs med stöd från Malmö kulturstöd, Nordisk kulturfond och Stiftelsen Framtidens kultur.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …