Kissing Cousins – Pillar Of Salt

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Velvet Blue Music / Border, betyg: 7]

Heather B Heywood (sång och gitarr) växte upp med sin styvfar i ett religiöst hem i Alabama. Området var fattigt och bebott av främst svarta, vilket gav en uppväxt märkt av sorg och depression. Exorcism, att tala i tungor, och dylika ritualer var närmast vardagsmat då styvfadern var pastor i församlingen och först som vuxen insåg Heather att hennes normala liv inte var så normalt egentligen. Denna mörka och märkliga bakgrund ekar i Kissing Cousins musik. Bandet har efter några EP: n och en singel kommit ut med debutalbumet Pillar Of Salt. Kan du tänka dig ett punkigt och helt kvinnligt Black Sabbath med flöjt i kompet så har du en vision av vad de här damerna pysslar med. Det handlar inte om hårdrock, inte om punk heller, men här finns influenserna och känslan närvarande, samtidigt som tjejerna plötsligt kan lägga bort gitarrerna och sjunga en psalmliknande hymn som “Snake handler (part 1)” eller driva in 60-talskänslan från Shangri-Las i en tung, gitarrbaserad låt som “Red lamb”. Sångmelodierna pudrar den rätt primitiva musiken med en vemodighet som känns tilltalande och över hela plattan dansar 80-talets depprockiga demoner sin elddans. Pillar Of Salt är inte alltigenom en höjdarplatta med kanonlåtar, men den har sin specifika atmosfär, sina musikaliska föreningar och sina sångstämmor som är svåra att förtränga. Definitivt ett lovande alternativrockband.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: It's For Us - Out Of Time

It´s For Us – Out Of Time

En bebis jollrar, titelspåret ”Out Of Time” startar och slungar oss direkt in i The …