The Aggrolites – IV

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Hellcat Records/ BonnierAmigo, betyg: 6]

Senast jag hörde något nytt med The Aggrolites hette året 2007 och skivan betitlades Reggae Hit L.A. Det var och är en förbannat bra platta. När bandet nu tar nästa steg med IV börjar det precis lika bra i spår som “Firecracker” och framförallt “What a complex”, men sedan bombarderas man med låtar av väldigt skiftande kvalitet. Visst är det frikostigt att fullpeppra en platta med 21 spår som The Aggrolites har gjort här, men för att en sådan mastig middag inte ska vända sig i magen krävs det satans starka låtar hela vägen. Och där går The Aggrolites bet den här gången. Kvartettens mix av skitig reggae, soul, funk, ska och rocksteady är tveklöst charmig, läcker, skön, dansant och fullständigt livsbejakande när låtarna gungar som bäst och melodierna sitter som de ska. Och det är det många som gör på IV också, men däremellan dyker det upp spår som inte gör mig det minsta lilla lycklig. Tänk om Jesse Wagner (sång och gitarr), Brian Dixon (gitarr), Roger Rivas (orgel) och Jeff Roffredo (bas) hade varit lite snålare istället, plockat hallonen ur den här tårtan och serverat dem utan den sura grädden. Då hade IV blivit ett kanonalbum. Nu blir det något av en berg-och-dal-bana istället där låtar som “The sufferer”, “By her side” och “Lick it up” har allt man önskar, samtidigt som en del annat är allt ifrån godkänt till på sin höjd mediokert.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …