Client – Make Me Believe in You

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[singel, SSC / Playground, betyg: 6]

Att göra en cover på en soulklassiker som Curtis Mayfields “Make Me Believe in You”, från albumet Sweet Exorcist 1974, är ett oväntat drag av en grupp som fortfarande främst förknippas med electroclash. Sarah Blackwood är ingen soulsångerska i traditionell mening, och försöker inte bli det heller, men hennes svala, känslomässigt återhållna (närmast hämmade) röst skapar samma kontrast mellan känsloladdad text och nollställd sång som Neil Tennant i Pet Shop Boys är en mästare på. Rasmus Lindéns remix tillför inget som får mig att reagera, men The Kick gör en version med funkig basgång som lyfter låten.

Om Webbmaster

Kolla även

Agent Side Grinder – analog råhet och naket historieberättande

Agent Side Grinders nya album, Jack Vegas, har färgats av den amerikanska beatnikrörelsen och är …