Client – Make Me Believe in You

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[singel, SSC / Playground, betyg: 6]

Att göra en cover på en soulklassiker som Curtis Mayfields “Make Me Believe in You”, från albumet Sweet Exorcist 1974, är ett oväntat drag av en grupp som fortfarande främst förknippas med electroclash. Sarah Blackwood är ingen soulsångerska i traditionell mening, och försöker inte bli det heller, men hennes svala, känslomässigt återhållna (närmast hämmade) röst skapar samma kontrast mellan känsloladdad text och nollställd sång som Neil Tennant i Pet Shop Boys är en mästare på. Rasmus Lindéns remix tillför inget som får mig att reagera, men The Kick gör en version med funkig basgång som lyfter låten.

Om Webbmaster

Kolla även

PINEAPPLE THE PROJECT släpper nya EP:n “Frequency”

Nu över till Helsingborgsbaserade Stefan Wig, alias PINEAPPLE THE PROJECT, som hittat en egen nisch genom …