Wednesday , June 12 2024

Massive Attack släpper nytt

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Massive Attack släpper nytt material för första gången på tre år. Först i form av en EP med fyra nya låtar som kommer att släppas i oktober. Bandets femte studioalbum släpps sedan i februari 2010. På den ännu ej namngivna skivan samarbetar gruppen med Damon Albarn, Hope Sandoval, Martina Topley-Bird, Guy Garvey och Tunde Adebimpe. Även Horace Andy återfinns vid sidan av Massive Attacks grundare Robert Del Naja och Grant Marshall.

Robert Del Naja har de senaste åren skrivit och producerat musik för ett antal filmer och dokumentärer, bland annat “Trouble In The Water”, “44 Inch Chest”, “In Prison My Whole Life” och “Gamorra”, där han med den sist nämnda vann David di Donatello Award för bäst låt.

Den 17 september startar gruppens Englandsturné. Kan man inte vänta till dess återfinns de även på festivalen Bestival fredagen den 11 september.

Om Webbmaster

Kolla även

Whole – “Valson”

Nu över till en intressant duo.  Whole består av Thomas Schernikau från Depeche Mode-hyllningsbandet Forced …