Marie Glad – Rescue Me

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[singel, Royal Sister, betyg: 5]

Artister som Marie Glad gör det inte lätt vare sig för recensenter eller för sig själv. Det finns väldigt många kvinnliga, begåvade, svenska singer/songwriters för tillfället och att göra sig hörd i den skaran är inte lätt. Dels för att det redan finns så många bra som satt ribban högt och dels för att man som lyssnare börjar bli trött på den typen av musik. Istället för att tänka “det här lät mysigt” tänker man istället “herregud, ytterligare en gitarrtjej. Kom med nåt nytt”.

Lika svårt är det för mig att skriva något läsvärt. För hur roligt är det att läsa ord som “trevliga gitarrvisor med okej sång, men jag saknar originalitet”? Det är en beskrivning som stämmer in på en massa artister i denna genre, och som egentligen inte säger ett dugg. Men det är så jag tycker.

Fullängdare kommer i höst.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …