Bête Noire – En förlorad värld

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[ep, , betyg: 6]

Linköpingsduon Bête Noire består av dandyn och estradören Tobi Krado och hans musikaliska sidekick Bill Krado. På sin debut-ep En förlorad värld utforskar de i Lustans Lakejers fotspår en melankolisk, melodramatisk skymningsvärld där berusning uppnås medelst ett glas Dom Pérignon vid rouletten i stället för en ljummen burk folköl i ett tält på Hultan och där damerna bär aftonklänning och stilettklackar i stället för Rammsteinhoodie och näspiercing. Musiken är enkel men effektiv elektropop med inslag av italo. Texterna är träffsäkra pastischer på läromästaren Johan Kindes stil. I sången hör jag även spår av Magnus Uggla. Det ska bli intressant att se vad Bête Noire kan uträtta i framtiden, med lite större budget och erfarenhet.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …