V/A – Auto-Reverse

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Boredom Product, betyg: 8]

Sjutton grupper med syntarna i högsta hugg framför lika många låtar på den här samlingsplattan och det finns gott om tillfredsställande verk att ta del av. Några av banden ligger på Boredom, medan andra är inbjudna att framföra låtar som getts ut på bolaget, och generellt hålls en jämn och hög kvalitet på materialet. Banden är i tur och ordning Komputer, Sista Mannen På Jorden, Dekad, Celluloide, 3CM, Normögråph, Missing In Action, Psyche and People Theatre, Foretaste, Neues Kombinat, Sci-Fi Maniax, Destillat, Even More, Telegraff, The Rorschach Garden, Joy Electric och File Not Found. Det är med andra ord ett trevligt dukat smörgåsbord som gästerna sätter sig vid, med gott om möjligheter för den elektroniskt intresserade att hitta någonting sedan tidigare ohört. Själv har jag fallit lite extra hårt för “Club devil” som är läcker låt med Destillat, tuffa “Incommunication” med Komputer och “Två fredagar” som är en Celluloide-låt, översatt till svenska och framförd av Sista Mannen På Jorden. Men det finns gott om pärlor på Auto-Reverse och för att vara en samlingsplatta känns den ovanligt jämn och lyckad. Musiken här är sällan experimentell. Istället handlar det om syntpop som är tämligen rakt på sak, en del spår är mer melodiösa än andra, men nästan hela tiden är det högkvalitativa saker och ljudet är bra. En närmast perfekt partyplatta alltså.

Om Webbmaster

Kolla även

Agent Side Grinder – analog råhet och naket historieberättande

Agent Side Grinders nya album, Jack Vegas, har färgats av den amerikanska beatnikrörelsen och är …