Friday , December 1 2023

Phase III – Es wird dunkel

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, DarkMusix Records, betyg: 5]

Det börjar lite slätstruket, vänder efter ett par låtar och vacklar sedan svajigt i mål. I gråzonen mellan lättare ebm och darkwave hamnar Phase III:s debutalbum Es wird dunkel lite på snedden. Bandet lyckas inte riktigt ta vara på den potential de faktiskt har. Energin som kokar under ytan får aldrig utlopp och resultatet blir ibland lite … billigt. Tyvärr. För när det tänder till, som i exempelvis “Taktlos” och “Monkey Town”, är resultatet oemotståndlig dansgolvselektronik som jag hade velat höra betydligt mer av. Förhoppningsvis är det också där krutet läggs på nästa album, och då gärna på bekostnad av covers på slitna åttiotalshits som “Fade to Grey” och “True Faith”.

Om Webbmaster

Kolla även

Julian Brandt – samarbetar med starka gästsångare på albumet “Into the Dark Night”

Julian Brandt är bekant från fina band som Lustans Lakejer och Bobby. Under årens lopp …