Color Theory – The Thought Chapter

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gästskribent )

[album, 11th Records / Border import, betyg: 8]

Color Theory alias Brian Hazard från Kalifornien är utbildad konsertpianist och skriver, producerar och spelar alla instrument själv. Första gången jag hörde låten “Ponytail Girl” så trodde jag, och många med mig, att det var en Depeche Mode-låt som sjöngs av Martin Gore. Detta utnyttjade förstås Brian och släppte en tribute-skiva med bland annat en version av “Leave In Silence” och förstås också “Ponytail Girl”.
På The Thought Chapter kan jag höra att Brian mixat länge och väl innan han har blivit helt nöjd med resultatet. Synth-ljuden blandas med piano och Brians, Gore-liknande vibratoröst. På skivans starkaste spår “Behind the Rhine” och “Zero Crossing” har Brian lånat in sin fru Michelle för att köra vilket ger en extra dimension.

Tyvärr saknar skivan tempo men den känns ändå väldigt genomtänkt. Den är noggrant utarbetad med vackra kärlekstexter och ett pricksäkert elektroniskt sound. Lättlyssnad synthpop, nästan så bra den kan bli.

Av: Annlouise Dunklint

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …