Nytt från Peter, Bjorn and John

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Peter Bjorn and John släpper ny singel och fortsätter sitt turnésegertåg i USA tillsammans med Depeche Mode.

Sedan albumet “Living Thing” släpptes tidigare i år har den svenska trion Peter Bjorn and John fortsatt att röna framgångar i uSA. Nu är de åter i Europa för en rad Europafestivaler – varav Hultsfredsfestivalen blir den enda svenska anhalten.

Lagom till detta kommer nu bandets senaste singel “It Don’t Move Me” att släppas med remixer gjorda av Miike Snow, Weird Tapes och Teddybears. En ny Andreas Nilsson regisserad video där bandet fortsätter att följa temat – dans, är också klar (se den nedan).

Trummisen John Eriksson summerar den senaste USA turnén och ser framåt.

– Tror aldrig jag har varit med om nåt liknande, alla konserter var utsålda och folk var helt galna i publiken. Vi trodde kanske att de skulle ha lugnat sig lite därborta men den här turnén var till och med ännu grymmare än de vi gjorde i samband med förra skivan. För att toppa detta funderar vi på att fråga Barack Obama om han vill vara med och spela bongos nästa gång. Nu laddar vi om inför sommarens Europafestivaler och sedan åker vi tillbaka till USA igen och spelar på Lollapalooza festivalen samt på en massa giganiska arenor under en sju veckors turné med Depeche Mode. Vi funderar på att köpa enorma trollkarlshattar så vi syns bra på långt håll.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …