Saturday , February 24 2024

Raubtier – Det Finns Bara Krig

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, BD Pop/ Universal, betyg: 8]

Säga vad man vill om Raubtier, men det är en klar fördel med sång på svenska och när metalgitarrerna möter programmeringen så att det blir industrimetal istället för “bara” vanlig metal så fungerar det så fint att man blir alldeles tårögd. Om det inte var så hårt som det är förstås. Hårda killar gråter ju inte, sägs det, och inte dansar de heller, men djävulen ska veta att det är svårt att sitta still till Raubtiers röj. Med “Kamphund” slog trion igenom såväl via nätsajter som på hårdrocksradio och idag har bandet redan blivit ett namn på de flestas läppar. Helt rättvist naturligtvis. Det Finns Bara Krig är nämligen en mycket lyckad platta med starka, lättillgängliga låtar som inte ber om ursäkt för sig, och har inte norrlänningarna utnämnts till Sveriges Rammstein än så är det på tiden att det sker nu. Inte för att Raubtier låter som en kopia av tyskarna, men de lär tilltala samma publik, och nog finns det något tyskt över det brutalt exakta framförande som dominerar materialet här. Med låtar som singelsläppet “Achtung panzer”, “Änglar” och “Terror” bänds skallbenet upp vare sig man vill eller inte och sedan har man låtarna på hjärnan hur länge som helst. Det ska bli extremt intressant att se hur bandet kommer följa upp en så stark platta som denna. Det krävs en hel del av sångaren och gitarristen Hulkoff för att hålla denna standard utan att bara upprepa sig.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …