Moll Flanders – If You Can´t Understand What You Don´t Understand It´s Not Easy

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Crying Bob / SME, betyg: 7]

Det lilla jag vet om Moll Flanders är att bandet kommer från Jönköping, att de har gjort en skiva innan If You Can´t Understand What You Don´t Understand It´s Not Easy och vad medlemmarna heter. Det är i stort sett allt. Samt, förstås, hur nya plattan låter. Jag har således ingen aning om ifall killarna lyssnat mycket på Pulp, ABBA och Elton John, men det är främst deras musik, iklädd alternativkostym, jag kommer att tänka på när jag hör Moll Flanders hitiga melodier och glada uptempolåtar. Och i min bok är det inte alls några tokiga influenser när det handlar om popmusik. Nu är naturligtvis inte alla låtar uppåt, det finns flera lugnare, mer vemodiga och allvarliga saker också, men atmosfären som genomsyrar albumet gör åtminstone mig på väldigt gott humör. Sedan ska det, för säkerhets skull, sägas att samtliga kompositioner inte påminner mig om ovanstående band alls, men många gör det och dessa skulle i flera fall ha kunnat spelats på radio 1972, -73 likväl som nu. Med andra ord: det finns klassiska popkvaliteter över var och vartannat spår på skivan-med-den-långa-titeln och om inte CD:n genererar några hits och radioplågor skulle jag bli väldigt förvånad. Jag tror nämligen att en tämligen stor och åldersmässigt bred publik skulle kunna uppskatta Moll Flanders. Jäkligt smittsamma melodier skriver de i alla fall.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …