Thursday , June 20 2024

Bondage Fairies – Cheap Italian Wine

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Lobotom Records / Showtime, betyg: 7]

För fyra år sedan kom Elvis Creeps och Deus Deceptors debutalbum och samma år hade jag nöjet att se de maskerade ynglingarna live. Nu är de redo att följa upp plattan med albumet Cheap Italian Wine och syntpunkduon lär inte göra någon besviken. Musiken är skönt simpel och lekfull, som förväntat, men också aningen snällare än vad jag hade trott. Live uppfattade jag Bondage Fairies som aggressivare och vildare än så här, men det kan också ha att göra med att åren har gått. På sätt och vis kommer jag att tänka på The Residents när jag hör den här plattan. Inte för att det amerikanska och det svenska bandet låter lika, men de har samma knäppa humor och förmåga att vrida till sin musik så att den blir väldigt personlig och intressant. Ungefär som de har gjort med bilderna på skivkonvolutet. Ser du omslaget får du nämligen en rätt bra uppfattning om hur musiken kan tänkas låta. Bondage Fairies glömmer inte den melodiösa biten och ljudmässigt låter det varmt och tilltalande om albumet. Några låtar jag föll för omgående är “Action figures”, “Why I didn´t like August 93” och “Forget the image, I got a heart”. Avslutande “Russian white” bör också nämnas, eftersom den är klart udda och gör mig på väldigt gott humör. Kul band, kul skiva och kul låtar, så gillar ni syntpop man blir på gott humör av rekommenderas Cheap Italian Wine definitivt.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …