Wednesday , July 17 2024

5th Sonic Brigade – 5th Sonic Brigade

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, OMM / Sound Pollution, betyg: 7]

Efter tre CD-singlar från 2007, 2008 och tidigare i år är det dags för 5th Sonic Brigade att visa för världen att de även håller för fullängdsformatet. Det tycker jag att de gör, och några av singelspåren ingår dessutom. Marcus Öhrn (ex-Noice), Richard Evenlind (ex-Criss ´99), Peter Samuelsson (Barbados) och Henry Ranta (ex-Soilwork) har förmåga att framföra och skriva låtar som lätt sätter sig i huvudet. Det finns en kommersiell ådra i musiken kvartetten gör som antingen kan vara till nytta eller slå hårt mot bandet, beroende på vilken publik de riktat in sig på. Att som 5th Sonic Brigade skapa musik i ett landskap där nästan schlagerliknande popmelodier, rock och hårdrock förenas, kommer säkert göra lyssnarna misstänksamma. Inställsamma melodier som de i “Every last drop of blood”, “Black death. Monster. Evil (I´m the truth)” och “Let the devil win”, som trots sina hårda titlar är halvlugna popiga spår och inte alls några hårdrocksstänkare som man kan luras att tro, lär få en och annan att rynka på ögonbrynen och undra vad fanken som pågår. Ibland går nämligen bandets hitkänsla lite väl långt och man får intrycket att vissa spår är skrivna mer för hitlistor än för en rockpublik. Men visst kan 5th Sonic Brigade skriva utmärkta rocklåtar också, såsom “Stop!”, “Knock, knock on my door again”, “Kiss of death” och “Seconds”. Det blir intressant att se var den här resan slutar och framförallt vilken typ av publik som kommer att omfamna bandet.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …