Sunday , December 3 2023

Vanna – A New Hope

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Epitaph / Bonnier Amigo, betyg: 5]

Vanna från New England är knappast den första grupp som mixar hardcore, gapig sång, ren sång, popiga sångmelodier och moderna metalriff till en inställsam radiorock för unga hårdrockare. Marknaden borde vara mättad vid det här laget, men hela tiden poppar dessa svampar upp ur jorden, och trots att Vanna har gett ut ett par album före A New Hope så har de inte lyckats skapa något som skiljer dem från de övriga. Däremot har kvintetten uppnått en viss kvalitet på sina kompositioner som säkert tilltalar genrens fans. För egen del känns det här lite som en överdos på ett stuk som överlevt sig själv. Visst kan jag ryckas med av en hård låt som “Trashmouth” och i mindre portioner kan en och annan av de mer melodiösa låtarna gå ner också, men Vanna lyckas sällan att beröra mig trots allt. Det hela är väl framfört, killarna kan sin grej och det låter absolut inte illa, men när jag känner för att lyssna på hård rockmusik nästa gång är chansen tämligen liten att det blir just Vanna som hamnar i CD-spelaren. Det saknar de egensinne för att göra och jag kommer inte ifrån att den här gruppen är mer tillägg än tillgång. De förvaltar ett arv snarare än att föra det framåt, som de flesta andra med samma stil, och det låter bra men opersonligt, skapat efter konventionens regler.

Om Webbmaster

Kolla även

Julian Brandt – samarbetar med starka gästsångare på albumet “Into the Dark Night”

Julian Brandt är bekant från fina band som Lustans Lakejer och Bobby. Under årens lopp …