Wednesday , February 28 2024

Manufacturer´s Pride – Sound Of God´s Absence

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Off Records/ Supersounds Music, betyg: 6]

Manufacturer´s Pride har i och med Sound Of God´s Absence följt upp debutalbumet Faustian Evangelion från 2007. Detta med en studioinspelad CD och en medföljande DVD som visar det välklädda bandet spela live på en rockklubb för en inte alltför vild publik. Ser ut som ett typiskt söndagsgig, men är en helt okay konsert med bra ljud. Det bjussas också på videon till låten “Dahlia” och en bakom scenen-dokumentär från då videon spelades in. Den finska sextettens mix av melodiös death, thrash och dark ambient är väl inget under av originalitet, men visst har materialet groove och tungt tryck. Melodierna är dessvärre rätt konventionella, om än hyfsat snygga i sitt episka vemod, och mannen med den gigantiska tjurringen i snoken, Mikko Ahlfors, fördelar sången mellan growlgastande från dödsriket och riktig skönsång när han sätter den sidan till. Jag är långt ifrån helsåld på allt material Manufacturer´s Pride har spelat in på Sound Of God´s Absence, men visst är det gott ös i spår som “Waste in flesh” och “Dahlia”. Vad jag känner för helheten är dock att bandet borde försöka variera sitt material mer. Periodvis är det lite svårt att skilja låtarna åt, så om dessa kostymklädda herrar lade mindre tid på att knyta slipsar och istället satsade på att bredda sig ytterligare till nästa släpp så blir det kalas. Till dess duger den här frikostiga utgåvan mer än väl.

Om Webbmaster

Kolla även

Mats Hedberg - Solo Elements

Mats Hedberg – Solo Elements

Ännu ett album med elegant gitarrmusik från EBow-mästaren Mats Hedberg. Som titeln Solo Elements klargör …