Milo – Another Try

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Vocal Magic Productions, betyg: 5]

Delvis är själva produktionen rätt sunkig och låter som en hyfsad demo istället för en proffsigt inspelad platta, och delvis känns Milos låtar kalkylerat kommersiella, som om hela vitsen är att få en radiohit. Och det skulle de nog kunna få om de bara mixar om plattan. Milos EP innehåller fyra melodiösa poplåtar i mainstreamfåran, skapade i amerikansk stil, och som musikaliskt hantverk är det inte illa, men samtidigt rätt ospännande. Sångerskan Lotta Eriksson sjunger bra och instrumentalt finns det inget att kritisera, men är det alternativrock man vill göra, såsom det nämns i pressreleasen, så har man inte riktigt hängt med sin tid. Det här låter knappast alternativt med dagens mått mätt. Milo bör nog satsa på kommersiell radio och försäljningslistor istället. Det tycks vara där hjärtat finns. Låtmässigt har bandet lyckats väl med inledande “Start again” och “I´m the one”. Tredje spåret är inget speciellt. Avslutande pianoballaden “Lonely in the dark” är dock rätt snygg och stämningsfull. Det här är inte riktigt min grej, men får bara Milo till ett bättre ljud tror jag absolut att det är en grupp som vi kommer att få höra mer av framöver. Underförstått att bandet kan fortsätta producera lika starka låtar som här. Det ska bli intressant att se om kompositörerna har kapacitet att fylla en hel fullängdare med samma låtkvalitet. Lyckas det går de säkert en ljus framtid till mötes.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …