Tuesday , December 5 2023

Delphic – Counterpoint

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[singel, R&S Records, betyg: 4]

På de brittiska öarna går jakten på den perfekta indie-dance-crossovern vidare. Den senaste hypegruppen som ska försöka lyckas med konststycket är Manchestertrion Delphic. På “Counterpoint” vevar de tillsammans med producenten Ewan Pearson igång ett frenetiskt hi-nrg-komp som på typiskt arena-indie-vis låter Stort och skapar en falsk känsla av att här händer det minsann en hel massa. Men själva låten är tyvärr inget att twittra hem om precis. Både Hot Chip och Junior Boys gör det här så mycket bättre.

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – videodebuterar med “Time”

Nu ett av årets mest efterlängtade musikvideosläpp. Vissa känner dem som “Mox” och “Drozhzhi”. Andra …