Avantgarde gör comeback

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

De framgångsrika comebackalbumen från 90-talets svenska synthpopgiganter Elegant Machinery och The Mobile Homes verkar satt igång kreativiteten hos fler grupper i genren. Nu gör Karlshamnsgruppen Avantgarde comeback.

Synthpopgruppen Avantgarde bildades 1990 och består av Lars Walldén och Pelle Leandersson. 1996 skrev man på skivkontrakt med Eternity Records (Saft och Sissy Prozac m.fl) och året därpå kom debutalbumet Basic. Därefter blev det tyst några år innan maxi-cdn “Watch Your Back” och fullängdaren “Certefied & Tested” skeppades över till Sverige runt millenniumskiftet, men efter det trodde nog de flesta att gruppens karriär var slut.

Nu har bandet samlat kraft och släpper i dagarna singeln “Maureen” som du kan se videon till här nedan, och till hösten väntas även ett fullängdsalbum. Allt släpps gratis för digital nedladdning via www.myspace.com/avantgardesweden

AVANTGARDE “MAUREEN”

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …